• Home » Vijesti » Bivša ambasadorka Njemačke Gudrun Štajnaker podržala Crno na bijelo

Bivša ambasadorka Njemačke Gudrun Štajnaker podržala Crno na bijelo

Bivša ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Štajnaker, podržala je platformu “Crno na bijelo“ koju predvodi Građanski pokret URA, uoči predstojećih parlamentarnih izbora u nedelju.

Štajnaker je prepoznata kao jedna od najaktivnijih ambasadorki u Crnoj Gori, a tokom mandata je svoje snažne diplomatske kontakte koristila za očuvanje ulcinjske Solane i zabranu prodaje Solane kontroverznom biznismenu Veselinu Baroviću.

“Jedinstvena priroda je preovlađujuće obilježje Crne Gore i ona je – uz ljude koji žive u Crnoj Gori – ujedno i najvažniji crnogorski resurs u budućnosti. Zbog toga podržavam Građanski pokret URA i njihove napore da priču o očuvanju prirode i zaštiti životne sredine postave na vrh svoje političke agende. Održiv razvoj Crne Gore je neraskidivo vezan sa očuvanjem i promovisanjem prirode i životne sredine, a to je i jedan od ključnih uslova daljih integracija u Evropsku uniju (EU). Srećna sam što znam da će URA pratiti taj put i želim im puno sreće u svim daljim poduhvatima!“, ukazala je Štajnaker.

Zbog svih zasluga u zaštiti ulcinjske Solane i prostora Valdanosa, Štajnaker je u više navrata predlagana za izbor u počasnu građanku Opštine Ulcinj.

Platformu “Crno na bijelo“ ranije je podržalo čak 67 poslanika Evropskog parlamenta (EP), a podrška je stigla i od kopredsjedavajućeg Evropskih zelenih Tomasa Vajsa, članice delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Teri Raintke, predsjednika njemačkih Zelenih Rajnharda Butikofera, predsjednice holandskih Zelenih Katinke Eikelenbum, kao i velikog broja domaćih i regionalnih civilnih aktivista.