• Home » Vijesti » Bojkotuješ prijedlog svoje rezolucije, a onda optužuješ druge!

Bojkotuješ prijedlog svoje rezolucije, a onda optužuješ druge!

Uvažena koleginice,
gospođo Harbić-Strujić,

Zaista nebi bilo potrebe odgovarati na “vašu” reakciju jer je sa jedne strane u našem stranačkom saopštenju sve kristalno jasno i argumantovano rečeno dok je sa druge strane autor teksta potpisanog Vašim imenom sam sebi odgovorio, u istom pasusu  potvrdio a zatim opet negirao činjenicu da u vladajućoj većini postoji dovoljno glasova da se usvoji ne samo rezolucija o Srebrenici već bilo koji kvalitetan zakon koji predloži opozicija i da ste vi i vaši koalicioni partneri isključivo krivci zašto rezolucija nije imala dovoljan broj glasova jer prosto fizički niste bili prisutni.
Bojkotuješ svoju rezoluciju a onda autentično optužuješ druge. Klasična manipulacije genocidom u Srebrenici.
Vaši “argumenti” tipa “ne želimo da se rezolucija donese u sumnjivim i neregularnim okolnostima, bez kvoruma, u sitnim satima ili sa minimalnom podrškom…” samo potvrđuje sve teze iz našeg stranačkog saopštenja.

Kažete u reagovanju, u istom pasusu
”…Uvaženi gospodine Kalač, nijesmo mi kazali da danas u Crnoj Gori ne postoji većina koja podržava stav oko Srebrenice, kako nam spočitavate. Naprotiv… Ono što smo kazali, a vi pogrešno interpretirali, jeste da danas vlast u Crnoj Gori, u kojoj i vaša stranka participira, ne podržava pomenutu rezoluciju.”

Znate li na šta meni ovo liči gospođo Harbić-Strujić?
Na istu onu retoriku koju funkcioneri BS godinama koriste. Tako su autori teksta kojeg su potpisali vašim imenom u istoj rečenici govorili kako se Bošnjaci ne iseljavaju iz Crne Gore ali da turistički idu kod rodbine u Njemačku.
Autentične fraze koje stranački valorizujete godinama neću komentarisati jer su već zastarjele što je još jedan dokaz da su tekst samo potpisali vašim imenom.
Kako biste ubuduće vodili računa šta potpisujete dobronamjeno ću vas napomenuti da je gospodin Kalač, jedan od trojice osnivača Bošnjačke stranke i u istoj bio 7 godina, sve dok nije postala klasična filijala DPS-a a da ste vi u tom periodu bili funkcioner DPS-a pa bi tu priču trebali ostaviti starijim kolegama iz stranke.
Ovde zapravo i dolazim do suštine reagovanja na tekst kojeg ste potpisali.
Naime, oni famozni ‘tigrovi’, vaši partijski predvodnici i kolege oni muškarci koji u nedostatku hrabrosti (za razliku od vas, pritom sa pozicije dame) godinama sramno ćutaše u parlamentu na salve uvreda i prijetnji na račun Bošnjaka i Islama, oni isti koji kao odgovor na poslednje napade na Bošnjake Pljevalja sramno i kukavički napisaše Facebook saopštenje uz preporuku da se ‘djeli društvenim mrežama’. Oni koji se u nedostatku hrabrosti i argumenata autentično sakriše iza vašeg imena i prezimena, oni su zapravo povod mog reagovanja na njihov tekst sa vašim potpisom sa samo jednom rečenicom – Bošnjaci se nikad nisu krili iza žena, a svaka čast i pohvala bošnjakinjama!

Ono što vama lično moram zamjeriti jeste potpis na kvalifikacije ‘nekulturno i nevaspitano’ koje su i kao političke kvalifikacije nedostojne jednoj dami. Ne priliči to vama. Naravno, ne pada mi na pamet da upotrijebim ništa slično, ali vas lijepo molim da to više ne radite. Ipak je ovo javni diskurs i sve se može reći pristojnim riječima. Ponavljam da sam ubjeđen da tekst niste pisali vi ali vaš potpis stoji pa bi trebali voditi računa makar o tim stvarima.

Završiću sa riječima kojima smo u stranačkom saopštenju pokušali staviti tačku na našu dosadašnju polemiku oko Srebrenice i koje bi trebale da otvore vrata saradnje u pitanjima od vitalnog nacionalnog intresa što Bošnjaci u Crnoj Gori sasvim sigurno priželjkuju i što bi nama kao dvijema bošnjačkim partijama trebao da bude kodeks ispod kojega se ne ide.

“Srebrenica je naš zajednički istorijski imenitelj, pa vas zbog toga pozivamo da ove teme ostavimo izvan dnevne politike i da se u budućnosti, a na dobrobit bošnjačkog naroda usaglasimo i bar oko takvih pitanja partnerski djelujemo. Ne moramo se mi ni u čemu politički složiti, ali prije ili kasnije moraćemo shvatiti da dostojanstvo naroda ne trpi manipulacije pitanjem kakvo je Srebrenica”.

Predsjednik opštinskog odbora SPP Pljevlja
Mesko Đurđević