• Home » Vijesti » Bošnjačka demokratska zajednica u Crnoj Gori čestita hidžretsku 1438. godinu.

Bošnjačka demokratska zajednica u Crnoj Gori čestita hidžretsku 1438. godinu.

Kako je u Islamskom kalendaru za početak nove godine uzeta hidžra, odnosno preseljenje iz Meke u Medinu Božijeg poslanika Muhammeda alejhi selam i njegovih drugova, za muslimane i sve ljude nosi višeznačnu poruku.

Prije svega, nosi poruku nužne promjene za sve one koji su istrajni u iznošenju ISTINE, a to podrazumijeva nepovredivost čovjeka, njegove Slobode.

Također je sa stanovišta politike nužno je da svedemo ovu opštu vrijednosnu poruku na prilike bošnjačkog naroda u Crnoj Gori.

Svjedoci smo pogubne politike izvršne vlasti raseljavanja stanovništva sa sjevera, čineći ZULUM napaćenom narodu koji je želio samo DOBRO I PROSPERITET Crnoj Gori.

Naši ljudi se nalaze u nekim drugim kućama, koje su za njih bile utočište od neimaštine i neprihvaćanja sopstcenog ognjišta, države.

Svi pojedinci koji su se raselili iz Južnog Sandžaka, uvjerenja smo, će se sigurno vratiti, i to sa POBJEDOM I SLOBODOM svom narodu, i očvrnusta duha uzdignuti Dostojanstvo svojih sugrađana i očistiti obraz Crnoj Gori i Južnom Sandžaku.