• Home » Vijesti » Hazbija Kalač: SPP u CG ide da smijeni vlast

Hazbija Kalač: SPP u CG ide da smijeni vlast

Uveliko traje kampanja za Parlamentarne izbore u Crnoj Gori. Zahuktalo se i na prvi pogled, kao i 2006.godine u vrijeme referenduma za nezavisnost CG, atmosfera je biti ili ne biti za Crnu Goru.  SPP učestvuje i na ovim izborima, u koaliciji s građanskim pokretom URA, kojeg predvodi Dritan Abazović. „Crno na bijelo“ naziv je liste.

Stranka pravde i pomirenja u Crnoj Gori pred parlamentrane izbore svoju platformu podrazumijeva na jednom otvorenom nivou i u otvorenom procesu. Sarađivat će sa svim političkim subjektima koji budu garantovali nasatavk euroatlantskih integracija i učvršćivanje suvereniteta Crne Gore.

S ovim odgovorom stavljamo do znanja svim političkim subjektima koji se pitaju da li će “Crno na bijelo” kao građanska lista učestvovati i kome će dati primat u eventualnoj raspodjeli i priklanjanju u formiranju vlasti da se sami preispitaju da li pripadaju tom političkom bloku odnosno toj političkoj filozofiji viđenja Crne Gore, kaže Hazbija Kalač predsjednik SPP u CG

 

SPP u Crnoj Gori, kako kaže, ne isključuje nikog u budućoj saradnji. Poručuje, u ove izbore SPP ide da smijeni vlast koja traje više od 50 godina i da nakon toga učestvuju u formiranju nove  sa svim političkim strukturama koje ne dovode u pitanje suverenitet Crne Gore.

-Ponudili smo u  tom smislu projekat takozvane ekspertske vlade i mislimo da je to najbolji tranzicioni model rješavanja svih nagomilanih problema na nčin da se političari i političke partije sa svojim kadrovima povuku iz procesa i da se dogovore oko nezavisnih intelektualaca, eksperata u svim domenima i na taj način formiramo vladu koja će u jednom tranzicionom periodu najbrže i najkvalitetnije rasterećena svih tereta koje ima svaka vlast pronaći najkraći put da Crnu Goru izvede na zelenu granu

 

Potom bi, prema njegovim riječima, trebalo ponovo provesti izbore i ući u redovan politički sistem