Hitno zabraniti izvoz peleta

Stranka pravde i pomirenja aktivno je pratila stanje na tržištu peleta u državi i svjedoči katastrofalnom stanju u koje je dovedeno stanovništvo! Naime, kao da nije bilo dovoljno poskupljenje od preko 100% na osnovu prošlogodišnjih cijena sada smo u situaciji da ni po tim cijenama građani ne mogu doći do istog!

Država Crna Gora mora hitno reagovati, ako joj je stalo do stanovništva i donijeti totalnu zabranu izvoza makar do kraja godine. Tvrdimo da kada bi se danas donijela odluka o zabrani da ni dva mjeseca ne bi bila dovoljna da se snadbiju sva domaćinstva a grejna sezona u mnogim gradovima sjevera je već počela.

I pored teškog socioekonomskog stanja koje je evidentno na sjeveru države, država ne brine da li će ta domaćinstva uopšte i uspjeti da prezime, te se pitamo da li se ovo namjerno radi kako bi se još više otežao život i realizovao novi egzodus stanovništva!? Još jednom podvlačimo da je potrebna hitna zabrana izvoza i ograničenje cijene peleta inače pozivamo građane da kroz proteste utiču na odluku Vlade da zabrani izvoz peleta jer su države regiona odavno pokazale brigu za svoje stanovništvo i zabranile izvoz još tokom ljeta!

Informativna služba Stranke pravde i pomirenja.