• Home » Vijesti » Kalač poručio:Crnoj Gori trebaju promjene

Kalač poručio:Crnoj Gori trebaju promjene

Gost Milice Minić i emisije Klub A bio  je predsjednički kandidat Hazbija Kalač. On je u emisiji govorio o motivima koji su bili glavni da uđe u kampanju za izbore za predsjednika Crne Gore, a to je prije svega narod koji se suočava sa mnogo problema i rješenje nalazi u odlasku iz Crne Gore.

„Ovo je moja zemlja ja se borim za nju i boriću se i neću otići odavde to je činjenica, borit ću se za demokratizaciju opstanak i ostanak ljudi u njoj a kulturne i duhovne veze one nemaju granice“ rekao je Hazbija Kalač u emisiji i dodao da  se vrši integracija u EU ali se javlja problem kada se integrišemo na regionalnom planu.

Između ostalog dotakli su se i pitanja školstva i zašto djeca u udžbenicima ne izučavaju konkretno zločin u Šahovićima Na šta je predsjednički kandidat SPP-a rekao „Moramo priznati jedni drugima  svoju historiju i kulturu sve što nas čini istim i posebnim i moramo iči u proces pomirenja kao trajna vrijednost koja bi trebala da ovo područje stabilizira“

Hazbija Kalač je između ostalog rekao da se međusobno trebamo poštivati u razlikama i na njima egzistirati nakon čega je uputio poruku glasačima da dobro paze kome će pokloniti svoj glas i povjerenje  jer ovom društvu trebaju promjene kako bi se riješili kriminala, nepotizma i drugih problema koje muče državu Crnu Goru.

Dodao je da je njegova politička svijest za sada opoziciona ali da želi ući u vlast, a za sada su mu najbliži opozicioni kandidati jer sa njima ima zajednički imenitelj a to su problemi koji nas pritiskaju .