• Home » Vijesti » Kalač: Zakonskim okvirima zaustaviti iseljavanje stanovništva

Kalač: Zakonskim okvirima zaustaviti iseljavanje stanovništva

Predsjednički kandidat Stranke pravde i pomirenja za predsjednik Crne Gore Hazbija Kalač bio je gost prve debate predsjedničkih kandidata na Javnom servisu Crne Gore.

On je tom prilikom poručio da je put ka EU težak jer vlast, ali i dio opozicije, koči taj proces, naročito u ispunjavanju obaveza iz Poglavlja 23 i 24.

“Mi svjedočimo da Crna Gora ima ozbiljne probleme u pravnom poretku i prosto ova vlast želi status kvo, a to znači produžiti ovo stanje i Crnu Goru držati zarobljenu na putu ka EU”, ocijenio je Kalač.

Što se tiče članstva u NATO, Kalač smatra da Crna Gora nije mogla drugačije odlučiti, s obzirom da je NATO u čitavom okruženju.

“Mi pripadamo tom evropskom krugu naroda, mislim da se s tim pitanjem i danas trguje i ja bih ga najradije stavio ad akta, jer je Crna Gora već članica NATO i to je završeno”, rekao je Kalač. Naglasio je da bi imao senzibilitet prema onima koji su protiv NATO-a i da ne bi slavo vojnike Crne Gore u druge zemlje.

Kazao da se zalaže za to da se ne otvaraju više teme oko graničnih nedoumica, a da treba otvoriti pitanje o dijalogu među narodima.

Kalač je rekao da bi, kao predsjednik, inicirao promjene prema zakodavnoj vlasti u cilju zaustavljanja iseljavanja stanovništva sa sjevera države.

Poručio da bi kao predsjednik pokušao da animira sve građane u cilju rješavanja gorućih problema Crne Gore.

Pored Hazbije Kalača, gosti emisije bili su: Marko Milačić, Mladen Bojanić, Vasilije Miličković, Dobrilo Dedeić, Draginja Vuksanović. U emisiji nije učestovao Milo Đukanovića. Iz njegovog izbornog štaba je RTCG saopšteno kako je, zbog intenzivne terenske kampanje, spriječen da učestvuje u emisiji.

Podsjećamo, predsjednički izbori, 15. aprila, biće sedmi od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori.

Cijelu emisiju pogledajte klikom OVDJE