• Home » Vijesti » Kalač:Promjenu vlasti će kreirati prave demokratske snage

Kalač:Promjenu vlasti će kreirati prave demokratske snage

Predsjednički kandidat Hazbija Kalač gostovao je na RTR gdje je rekao da je njegova kandidatura prije svega potreba da se sruši jedan stav da Bošnjaci i drugi manjinski narodi ne mogu imati kandidata za predsjednika države.

“Naša politička organizacija je izašla u susret tom izazovu da mi Bošnjaci imamo svog kandidata kojeg će birati svi građani Crne Gore. Važno je da SPP  dobije medijski prostor kako bi se promovisala naša ideja pravde Bošnjaci ovde nisu tuđinci ovo je naša zemlja i ovo je naš prostor u svakom smislu i spremni smo preuzeti najveće državne funkcije

Crna Gora mora da doživi standard građanskog društva , nadamo se da ćemo dobiti glasove svih građana “ poručio je Kalač.

Po njegovom mišljenju opozicija nije spremna da napravi jedan blok koji će stati na drugu stranu bloku vlasti to se vidjelo na ovim izborima.

“Ova država ne može ući u demokratiju sve dok u njoj ne bude imalo smenjivosti vlasti. Promjenu vlasti će kreirati prave demokratske snage. Mi se ponosimo time što imamo originalne ideje. Promjena odnosa prema vladavini prava je proces svih ozdravljenja u državi. “ istakao je Kalač.

Na kraju je uputio poruku građanima da se moramo reogranizovati i boriti se da država Crna Gora  postane normalan politički sistem. Vlada Crne Gore  mora ispoštovati program o regionalnom razvoju, jer ne želimo da štetimo svom narodu već da pomognemo, a Crna Gora kao država se mora otvoriti i regionalno se povezivati

“ Ova stranka razvija potencijal dobre saradnje unutar države između naroda . Na ovim izborima građani imaju pravo da biraju slobodnog čovjeka, koji ne zavisi ni od jedne političke strukture, koji je predsjednik svih građana, ja pozivam sve građane ako hoće da Crna Gora stabilno stoji da podrže kandidata iz Crne Gore Hazbiju Kalača i da pokažemo da je Crna Gora i u praksi multietnička država.”zaključio je predsjednički kandidat Hazbija Kalač.

Sana- Amela Salković