• Home » Saopćenja » Mehmed Kalač: Vlastitu nesposobnost, nerad i nestručnosst prebacujete na račun građana Rožaja!

Mehmed Kalač: Vlastitu nesposobnost, nerad i nestručnosst prebacujete na račun građana Rožaja!

Na tmurno i skandalozno saopštenje odlazećeg predsjednika opštine Rožaje Rahmana Husovića reagovao je predsjednik OO SPP Rožaje Mehmed Kalač:

Vlastitu nesposobnost, nerad i nestručnost pokušavate prebaciti na račun građana Rožaja ‼️

🔻 Trećerazredni politički pamflet iz kabineta odlazećeg predsjednika opštine Rožaje samo je dokaz svake riječi iz našeg reagovanja na predizborno ponižavanje građana Rožaja i pokušaja maskiranja užasne društveno-ekonomske situacije u koje nas je dovela intresna svita Bošnjačke stranke.

🔻 Naravno da predsjednik opštine Rožaje niti jednom riječju nije demantirao naše navode jer je to i nemoguće pošto su sami prezentovali dokaze da su onako mešetarski i nadobudno prisustvovali događaju kojeg bi se pošten čovjek postidio jer ni po čemu nisu zaslužili da presjecaju svečanu vrpcu. Naprotiv, dužni su tražiti izvinjenje građanima što su vlastita sredstva uložili u projekat kojeg su im oni morali realizovati iz budžeta opštine ili kapitalnog budžeta države.

Smušeno reagovanje predsjednika opštine u odlasku, dovodi građane u dodatnu nevjericu – kako to da je juče prema zvaničnim izjavama asfaltirano 4.550 metara puta a danas 5.050 metara ?

🔻 Sva politička demagogija je nebitna ali nam je itekako bitna namjera predsjednika opštine da vlastitu nesposobnost, nerad i nestručnost prebaci na građane Rožaja.

🔻 Kaže predsjednik opštine bez imalo sustezanja – “Sa zadovoljstvom ističemo da sve češća ulaganja dijaspore u projekte od javnog interesa za rožajsko stanovništvo svjedoče povjerenju dijaspore prema predsjedniku opštine Husoviću”.

Ima li iko havijezan oko vas da vam konačno objasni da projekte od javnog interesa finasiraju ili opština ili država a ne građani sopstvenom sredstvima ?!

Taj podatak da mještani i dijaspora finansiraju asfaltiranje puteva svjedoči samo nesposobnošću vas kao prvog čovjeka opštine da građanima obezbjedi elementarne uslove za život. Radna mjesta ste svakako ograničili na porodičnu dodjelu sredstava iz brojnih fondova, što opštinskih što nacionalnih što državnih.

Samo vi, predsjedniče opštine Husoviću skupa sa ministrom kapitalnih investicija gospodinom Ibrahimovićem raspolažete sa skoro 260 miliona eura što državnog što lokalnog budžeta. I sa tih pozicija bez imalo zazora poručite da ste srećni i razdragani što su mještani i dijaspora PRIMORANI da svojim sredstvima finansiraju puteve, vodovode, dovod struje jer ne mogu više da čekaju na lokalnu samoupravu kojom rukovode mahom nestručni i nesposobni. Ističemo, oni koji rukovode opštinom i ne dozvoljavaju svojom arogancijom da mnogi koji tamo rade a umiju drugačije i bolje zauzmu ta rukovodeća mjesta jer je vrh Bošnjačke stranke odlučio tako.

🔻 Koliko ste poboljšali životni standard u opštini Rožaje dovoljno govori činjenica da su Rožaje u julu bile jedini grad u Crnoj Gori koji je imao povećanje nezaposlenosti. Da li gospodine Husoviću osjećate bar malo mučnine u želudcu kada pogledate državne statistike u kojima je Rožaje na dnu liste razvijenosti a na vrhu po broju socijalnih slučaja i nezaposlenosti. Od vašeg ‘poboljšanja životnog standarda’ mladi Rožaja svakodnevno bježe glavom bez obzira. To je vaša autentična politika. To su vaši stvarni rezultati i dometi.

Na sreću svih građana Rožaja, lokalni izbori su 26. oktobra kada ćemo vas ispratiti u trajnu i nezasluženu penziju.

Ostaćete upamćeni po vašoj izjavi da “Narod zna da ne može puno bolje.”

Može ovaj grad puno bolje gospodine Husoviću. Uvjerićemo vas vrlo brzo u to.

Predsjednik OO SPP Rožaje,

Mehmed Kalač

Političku demagogiju odlazećeg predsjednika opštine možete pročitati na linku ⬇️⬇️

https://www.radiorozaje.me/opstina/opstina-rozaje-pouzdan-partner-dijaspori/