• Home » Vijesti » Muratović: Opština Petnjica da omogući kupovinu udžbenika do četvrtog razreda

Muratović: Opština Petnjica da omogući kupovinu udžbenika do četvrtog razreda

“Ovo bi znatno olakšalo finansijsko stanje roditeljima učenika Bihora i pokazalo da mi zaista imamo senzibiliteta za lokalno stanovništvo, a takođe i za obrazovanje”, kazao je Muratović.

Odbornik Stranke pravde i pomirenja Almir Muratović i kandidat za poslanika na izbornoj listi koalicije Crno na bijelo, pozvao je lokalnu upravu Petnjica da, u cilju ublažavanja i zaustavljanja ekonomske krize izazvane lošom ekonomskom politikom Vlade Crne Gore i pojačanom pandemijom virusa COVID 19, razmotri i usvoji prijedlog o subvenciji kupovine udžbenika za polaznike svih razreda osnovnih škola na području Opštine Petnjica.

“Subvencije treba da budu besplatni udžbenici od prvog do četvrtog razreda što bi obezbijedila lokalna uprava a subvencije za ostale razrede od strane države. Ovo bi znatno olakšalo finansijsko stanje roditeljima učenika Bihora i pokazalo da mi zaista imamo senzibiliteta za lokalno stanovništvo, a takođe i za obrazovanje”, kazao je Muratović.

Ukoliko lokalna uprava ne prihvati prijedlog, Muratović je pozvao sve koleginice i kolege odbornike da zajedno jednu svoju mjesečnu odborničku nadoknadu izdvoje u ove svrhe.