• Home » Saopćenja » OO Tuzi: Rezultati trogodišnjeg ‘aktivnog učešća’ Bošnjačke Stranke u lokalnoj vlasti

OO Tuzi: Rezultati trogodišnjeg ‘aktivnog učešća’ Bošnjačke Stranke u lokalnoj vlasti

Da se rukovodstvo BS Tuzi bavi politikanstvom, obmanama i lažnim obecanjima upoznacemo javnost i građane sa par argumenata, činjenica i dokaza:

▪️ Nijeste vi gospodo pokrenuli inicijativu za izgradnju škole na Karabuškom Polju i to “prije nekoliko godina” čime ste obmanuli javnost u svojem stranačkom pamfletu. Tu inicijativu su pokrenuli isključivo građani Karabuškog Polja prije 15. godina, to jest mnogo ranije od vaše sadašnje garniture koja je dio vlasti u Tuzima. Koliko dugo ste na vlasti u Tuzima i na drzavnom nivou, 10-12 godina? Sve te godine ste ignorisali tu inicijativu i apsolutno nista nijeste uradili po tom pitanju. Sad se hvatate za pjenu pa obmanjujete sami sebe kako ste se “teorijski zalagali za školu” jer vam kod građana više to ne prolazi.

▪️ Recite građanima šta je sa prevodom placa za školu, ima li dodatnih 100.000 eura koje nijesu predviđene opštinskim budžetom za kupovinu istog; Gdje ćete preusmjeriti onih 100.000 eura predviđenih budžetom za tu namjenu, jer očigledno je da sa tim iznosom novca ne možete otkupiti cjelokupnu parcelu;

Gdje ćete ovaj put preusmjeriti budžetom predviđen novac za izgradnju doma MZ na K. Polju, što je vaša praksa unazad 3 godine?

▪️ Umjesto škole, ambulante, vodosnabdijevanja, snabdijevanja električnom energijom, izgradnje doma MZ, igrališta za djecu, vi se dičite da ste asfaltirali ulicu br 9. u naselju Karabuško Polje gdje ima više od 750 kuća, 14 glavnih i preko 50 bočnih – slijepih ulica za koje građani i te kako znaju u kakvom su stanju. Više od 70 % su sa polomljenim asfaltom ili su neasfaltirane. Da ste i u ovom obmanuli javnost stoji činjenica da ste asfaltirali samo drugu polovinu ulice br 9, jer je prva polovina već davno asfaltirana, gdje u istoj nijeste izvrsili rekonstrukciju.

▪️ Svu vašu inferiornost, nebrigu i servilnost pokušavate prekriti sa “čvrstim bedemom suverenosti” što je dodatna nadrirealnost i obmana, jer vi sa svojim maćehinskim odnosom prema svojem narodu pravite egzodus mladih Bošnjaka sa teritorije opštine Tuzi, ne samo u ovoj opštini već maltene svugdje gdje vršite vlast. Kažite neupućenim građanima Crne Gore koliko je mladih Bošnjaka otišlo iz Tuzi u zadnje 3. godine? Svi dobro znamo da svaki Bošnjak koji iseli iz Crne Gore automatski znači manje suverenosti Crne Gore. Svjedoci smo da je u zadnjih 12 godina Crnu Goru napustilo oko 15.000 Bošnjaka – taman koliko vi egzistirate u državnoj vlasti. Sa tendencijom da užasnim sadašnjim obmanama, stavljanja ličnog ispred opšteg interesa raselite i ovo malo Bošnjaka koliko je ostalo.

Koliko ste suverenistički nastrojeni dokazali ste i 13. jula kada ste poslušno i “mudro” ćutali na odluku opštinskih vlasti da ne istakne državne zastave za Dan državnosti.

Da zaključimo, vi ste gospodo isključivo nastrojeni uskostranački i uskolično a nikako suverenistički, Bošnjački ni društveno odgovorni. Zato vam i smeta SPP, jer naša državna, lokalna, bošnjačka angažovanost ogoljava vašu zabludu i manipulaciju ma koliko se vi busali u vaša “suverenistička i autentična” prsa.

Odgovorna politika ne pristaje na afričke uslove života, da naša djeca idu u škole udaljene kilometrima – o našem trošku, da naše porodice nemaju vodu na preko +40, da naše supruge na mogu skuhati ručak zbog loše struje, da bolesne vodimo u ambulante van naših naselja, da nemamo objekte MZ, da nam je na 70 % ulica polomljen asfalt.

A vaš odnos prema sugrađanima je sve samo ne odgovoran.