Saopćenje za javnost

BDZ u Crnoj Gori odbacuje sve insinuacije i potvore kojima dnevni list Pobjeda već duže vremena pokušava dovesti u vezi sa nama.
Ova dnevna novina već duže vremena plasira javnosti serijal neistina o BDZ-u, zasnovanih isključivo na „našim saznanjima“ bez i jedne osnovane činjenice, istovremeno svjesno zanemarujući zvanične stavove, zalaganja, programska načela, izborni program sa posljednjih parlamentarnih izbora, kojima BDZ od osnivanja promoviše sopstvenu politiku.
Ubijeđeni smo da je svima koji se sjećaju medijskog mraka iz devedesetih godina, jasno da se ovakvim tekstovima može poslužiti i hraniti samo ona mračna ideologija koja je tih devedesetih na ovom prostoru posijala i požnjela veliko zlo. Podsjećanja radi, Pobjeda je i tada u širenju ideologije zla bila u prvim medijskim redovima.
Pokušaj da se razbijanje Bošnjačke stranke prebaci u odgovornost BDZ-u je u najmanju ruku smiješan, jer se time mi ne bavimo, a javnost je na to pitanje već dobila autentičan odgovor upravo iz Bošnjačke stranke, o čemu Pobjeda ne piše.
Naše neslaganje sa političkom aktivnošću reisa IZ u CG Rifata ef.Fejzića je principijelne prirode jer, prije svega želimo i zalažemo se da Islamska Zajednica u Crnoj Gori dobije status vjerkske organizacije shodno Ustavu Crne Gore, na način kako su tretirane i druge vjerske organizacije, što nije slučaj, i to prvenstveno zbog pogrešne politike koju vodi reis Fejzić.
Javnost je već detaljno obaviještena o našim političkim načelima, prioritetima i aktivnostima, ali još jednom želimo podjsjetiti da mi politiku ne vodimo na dnevno-političkoj kalkulaciji preživljavanja i usko partijskih interesa, već isključivo na civilizacijskim principima, prvenstveno na zalaganju za sistem vrijednosti jednakih prava svih ljudi, građana i naroda u Crnoj Gori, na politici pomirenja naroda bez koje nema stabilnosti na ovom našem zajedničkom životnom prostoru.
Uprkos činjenici da na medijskom prostoru Crne Gore još uvijek egzistiraju medijski taoci mračnih ideologija iz devedesetih godina, uvjereni smo ipak da je vrijeme medijskog mraka iza nas, prvenstveno zbog činjenice da je Crna Gora na pragu evroatlanskih integracija koje mi podržavamo i za čije se vrijednosti zalažemo.

Informativna služba BDZ u CG