• Home » Vijesti » Sastanak dva Predsjedništva, SPP iz Crne Gore u posjeti SPP u Srbiji:

Sastanak dva Predsjedništva, SPP iz Crne Gore u posjeti SPP u Srbiji:

Gradimo nove platforme za prekograničnu saradnju, na principima iskustava iz EU.

🔵🟢 Delegaciju SPP u Crnoj Gori na prijemu u kabinetu predsjednika SPP u Srbiji i potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije gospodina Usame Zukorlića predvodio je predsjednik stranke mr. Seid Hadžić.

U razgovoru je istaknuta potreba dodatnog jačanja saradnje dvije stranke koje su proistekle iz univerzalnih vrijednosti pravde i pomirenja koju je na impozantan način promovisao i zastupao rahmetli akademik, muftija Muamer Zukorlić.

Razmjenena su viđena i aktuelnosti na političkim scenama kako u Crnoj Gori tako i Srbiji kao i izazovima sa kojima se stranke suočavaju i dogovoreni modaliteti unapređenja saradnje dviju bratskih partija.

🔵🟢 Predsjednik stranke mr. Seid Hadžić je kazao da će SPP uprkos brojnim izazovima, nastaviti da gradi državu razvijenih institucija, demokratije, solidarnosti i društvene odgovornosti.

Dodao je i da se vizija građanske, nezavisne i slobodne Crne Gore temelji na prosperitetu svih građana i svih dijelova države što do danas nažalost nije bio slučaj te je stoga njihova obaveza da svu energiju usmjere u tom pravcu, te da je siguran u uspjeh.

Predstojeći lokalni izbori su od izuzetnog značaja. Mi kao narod jednostavno nemamo vremena da priuštio sebi još 4 godine nesposobne lokalne vlasti. Ako se nastavi kontinuitet dosadašnje vlasti mi za četri godine nećemo imati mladih u brojnim gradovima počevši od Rožaja. Sredine mladih, bez djece su sredine osuđene na propast i zato im ne smijemo dozvoliti da u naredne četiri godine unište i ono malo što je preostalo.

Trenutna politička situacija u Crnoj Gori je politički jako konfuzna i moglo bi se reći da su partije ukrale građanima demokratiju i da je najbolji mogući izlaz vratiti građanima legitimitet kroz raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Svaka druga solucija je kratkotrajno davljenje demokratije a to svakako nije želja građana niti su očekivanja naših evropskih partnera.

🔵🟢 Predsjednik Stranke Pravde i Pomirenja u Srbiji i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije gospodin Usame Zukorlić kazao je da je ponosan na blizanku stranku u Crnoj Gori, koja baštini iste vrijednosti i istu ideologiju, kojom rukovode mladi ljudi, te da u posljednje vrijeme sve više mladih ljudi isplivava na površinu ovog pokreta i u Srbiji i u Crnoj Gori što ga posebno čini sretnim.

Zukorlić je naglasio i to da je uloga SPP u Crnoj Gori, kao i u Srbiji jako važna. SPP je faktor stabilnosti i čuvanja bošnjačkih nacionalnih interesa, ali i svih drugih u toj državi.

Raduju me inicijative koje sam danas čuo od kolega iz SPP u cG a tiču se izgradnje novih platformi za saradnju u cijelom Sandžaku. Jako je važno da imamo institucije i u Srbiji i u Crnoj Gori koje sarađuju po pitanju Sandžaka, ali ne na štetu država. Smatramo da naša vizija Sandžaka zbližava Srbiju i Crnu Goru, navodi Zukorlić.

Na kraju svog izlaganja Zukorlić je poželio dobar rezultat SPP-a Crna Gora na predstojećim izborima.

🤲☝️Nakon prijema, delegacije stranki blizanki odale su počast svom utemeljitelju i osnivaču rahmetli Akademiku Muftiji Muameru Zukorliću na mezaru u haremu Altun-Alem džamije.