• Home » Video » SPP: Ministar kapitalnih investicija otvara put koji je umjesto njega finansirala dijaspora

SPP: Ministar kapitalnih investicija otvara put koji je umjesto njega finansirala dijaspora

U tom predizbornom ponižavanju Bošnjaka, asistenciju mu pružio Predsjednik opštine Rožaje, čija dužnost je bila da iz budžeta opštine asfaltira taj put i da stvori uslove da dijaspora 400.000 eura umjesto u asfaltiranje uloži u biznis.

Sve u svemu, čitava svita BS se okupila kako bi presjekla vrpcu projekta kojeg je dijaspora finansirala!

Nažalost vidljivo je da funkcioneri BS dijasporu tretiraju kao instrument u obmani naroda, ubjedljivo im se predstavljajući kao ‘autentični’ zastupnici Bošnjaka, kao borci za suverenu Crnu Goru, kao borci za omogućavanje uslova preko kojih bi dijaspora investirala u Crnu Goru.

Niti su autentični, jer kultura i tradicija, a samim tim i autentičnost Bošnjaka ne poznaju malverzacije niti ostavljanje naroda na cjedilu. Niti su borci za suverenu Crnu Goru, jer su svojim ‘autentičnim’ manipulacijama i uskostranačkim, ali i ličnim interesima doslovno potčinili prava i potrebe naroda što je dovelo do masovnog egzodusa preko 20.000 Bošnjaka iz Crne Gore.

🔴20.000 sigurnih suverenističkih glasova.

Jučer su definitivno dokazali da nisu ni borci za stvaranje uslova da dijaspora investira u svoj rodni kraj, jer da jesu, presjekli bi vrpcu neke fabrike koju otvara dijaspora, a do koje su oni obezbjedili put, struju, vodu, svjedočili bismo otvaranju radnih mjesta.

Ali ne, njihova politika je da dijaspora plaća puteve i infrastrukturu, dok oni sredstva za Rožaje i cijeli Sandžak, odnosno Istok i Sjever Crne Gore, preusmjeravaju tamo gdje im je volja. U svemu tome su vrlo ažurni o čemu je nedavno svjedočila i javno obznanila poslanica Draginja Vuksanović Stanković u Skupštini Crne Gore.

Jasna je namjera rukovodstva BS, njihova politika nacionalnog samouništenja je vidljiva na svakom koraku gdje žive Bošnjaci. U svim mogućim statističkim tabelama, sela i gradovi u kojima žive Bošnjaci su dominantno najlošije rangirana, osim u tabelama nezaposljenosti i socijalnih primanja gdje su Rožaje, Plav, Gusinje, Petnjica suvereno na sramotnom prvom mjestu.

Zato su nam putevi indijski, ekonomija afrička, a ‘autentični’ lideri kvartovski, dok nam poručuju da ne može bolje, da nije moguće bolje i da to narod zna.

Stranka pravde i pomirenja im jasno poručuje:

Moguće je bez vas, moguće je mnogo bolje i moguće je mnogo više.

Moguće je, ali ne sa vama.

Portparol Stranke pravde i pomirenja

Armin Demić