• Home » Vijesti » SPP Pljevlja: Kovačević i Rovčanin da se ugledaju na Đukanovića.

SPP Pljevlja: Kovačević i Rovčanin da se ugledaju na Đukanovića.

“Vlada Crne Gore i Elektroprivreda postigli dogovor da otkupe imovinu Vektre Jakić. Pokretanjem proizvodnje u toj pljevaljskoj kompaniji samo u prvoj godini biće zaposleno 300 Pljevljaka dok će se taj broj u naredne dvije godine utrostručiti.

Sa ovom, ekonomski opravdanom i nadasve državničkom odlukom imovina najperspektivnije crnogorske kompanije biće vraćena u državno vlasništvo a brojni problemi građana Pljevalja, od nezaposlenosti do značajnog uvećanja lokalnog budžeta, biće riješeni.”

Na žalost, ovo je samo pusto nadanje građana Pljevalja i zahtjev Stranke pravde i pomirenja koje u nedostatku državničke politike zvanične Podgorice i servilnosti lokalnih političkih predstavnika prema njihovim centralama nema ko da ispostavi odgovornima u Vladi i Elektroprivredi.

Odluka Elektroprivrede i Vlade Crne Gore da investira novac zarađen proizvodnjom struje u pljevaljskoj Termoelektrani za kupovinu nikšićke Željezare nije dio poslovnog plana kompanije već isključivo iznuđen politički potez nakon protesta radnika. Bez namjere da osporavamo opravdanost odluke Vlade i Elektroprivrede sa aspekta brige za sudbinu radnika Željezare i njihovih porodica nameće se logično pitanje:

Zašto Vlada i Elektroprivreda ne investiraju u pljevaljsku kompaniju ŠIK Velimir Jakić – današnju Vektru Jakić ?

Odgovor je vrlo jednostavan – lokalni predstavnici podgoričkih političkih ekspozitura u Pljevljima su zadovoljni vlastitim položajem a svoje sugrađane ucjenjuju ugovorom o radu.

Da nije tako, predsjednik opštine Pljevlja Kovačević i generalni direktor EPCG Rovčanin Vladi Crne Gore bi poput nikšićana ispostavili ultimativni zahtjev – preuzimanje imovine Vektre Jakić i pokretanje proizvodnje.

Kapacitet nikšićkih radnika u pregovorima sa Vladom Crne Gore je bio izlazak na krov Željezare ali je njihov zastupnik bio njihov sugrađanin, predsjednik odbora direktora Elektroprivrede, Milutin Đukanović kojem ovim putem

čestitamo na lokal patriotizmu.

Pljevljaci očigledno nemaju svog čovjeka ni u Elektroprivredi ni u opštini Pljevlja.

Putuj Crna Goro.

Nas u Pljevljima ako se sjetite – sjetite. Ako ne..

Ma nismo mi ni navikli da nas se neko sjeti, mi smo sami sebe zaboravili.

Do nekog novog protesta ispred kapija Termoelektrane.

Mesko Đurđević

Potpredsjednik SPP u Crnoj Gori i predsjednik općinskog odbora Pljevlja.