• Home » Saopćenja » SPP: Zajedničkim snagama protiv nesavjesnih građana

SPP: Zajedničkim snagama protiv nesavjesnih građana

Svjedoci smo da nesavjesni građani Rožaja svakim danom sve više i više uništavaju našu zajedničku čaršiju time što odlažu smeće na mjestima koja nisu predviđena za to! Kao uzrok toga svjedočimo pojavi sve većeg broja divljih deponija, a nije rijedak slučaj da se smeće nađe i u našim rijekama.

S tim u vezi pozivamo gradonačalnika gospodina Rahman Husovića da u što kraćem roku formira radno tijelo koje bi napravilo strategiju za konačno rješenje ovog velikog problema. Predlažemo da u radnom tijelu bude što više ljudi iz različitih političkih stranaka, vjerskih zajednica, NVO sektora kao i administratori Facebook stranice “Očistimo Rožaje” koji daju nemjerljiv doprinos u borbi protiv ove malo je reći katastrofe za naš kraj. Nažalost ukoliko se institucionalno ne napravi strategija i poduzme akcija vapaji organizacije “Očistimo Rožaje” će biti uzaludni te ćemo doživjeti sudbinu da imamo divlje deponije u svakom dijelu našeg grada!

Sigurni smo da zajedničkim snagama možemo vrlo brzo doći do rješenja koje će obradovati sve građane Rožaja i riješiti problem kao što su ga riješile zapadnoevropske zemlje.

Stranka pravde i pomirenja
Opštinski odbor Rožaje